Майката на битата жена от Бобов дол: Дъщеря ми е зависима от мъжа си

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Жертвата на домашното насилие поиска мъжът й да бъде освободен

Майката на битата жена от Бобов дол обяви, че дъщеря й е зависима от мъжа си, който системно я тормозел. Именно тя е качила видеоклипа в една от социалните мрежи, на който се вижда, че мъж блъска главата на жена си в стена. По-късно стана ясно, че видеото е заснето от детето на семейството, което не за първи път става свидетел на подобни сцени.

„Детето ми изпрати клипа и беше написала "Виж". В момента, в който отидох в жилището, зет ми беше доста агресивен. Помолих го да напусне, тъй като жилището е на дъщеря ми и е предоставено от мен. Той си събра багажа и излезе. Не мога да разбера защо дъщеря ми не иска да подава жалба. Според мен е зависимост, той знае как да я манипулира. Искам да я остави на мира и тя да живее спокойно”, обяви пред журналисти майката на пострадалата жена Спаска Цветкова.

Тя самата не знае дали зет й ще бъде осъден, но обяви, че спрямо насилника е имало издадена ограничителна заповед през месец март м.г. Въпреки нея двойката е продължила да съжителства до преди дни, когато мъжът за пореден път посяга на жена си.

Пред Bulgaria On Air битата жена обясни, че не се е случило нищо кой знае какво и такива проблеми има във всяко семейство. Тя настоява мъжът ѝ да бъде освободен и е категорична, че никога няма да подаде жалба срещу него.

ИНФОМРЕЖА припомня, че след публикацията на видеото в социалните мрежи, полицията се самосезира, а мъжът беше задържан вчера на територията на София.   

От Прокуратурата коментираха, че през 2019 година съпругата на задържания е подала жалба срещу мъжа си, образувана е била преписка, но след това жената е пуснала заявление в Районно управление – Бобов дол с искане да не се разследва инцидента. Постановен е отказ за образуване на досъдебно производство, защото не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер.

Към този момент срещу 39-годишният мъж е образувано досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK