Мачът с Унгария се връща в София?

Снимка: Bulphoto

БФС изпрати две заявки в УЕФА - Кърджали и столицата

Европейската квалификация България - Унгария изжглежда ще се върне на първото, оригинално посочено за нея място - стадион "Васил Левски" в София, съобщава dir.bg.

БФС изпрати рано тази сутрин две заявки в УЕФА за място на двубоя. Кърджали е едното, като "Арена Арда" може да бъде приета (вероятно с известен компромис) от европейската централа, но няма как да бъде удовлетворено желанието на новия кмет на града Ерол Мюмюн срещата да е с публика.

УЕФА вече се е произнесла, че мачът е от "викокорисково естество" и е препоръчала празни трибуни.

Втората заявка е за Националния стадион в столицата. Изключително вероятно е тя да бъде одобрената, след като се решава и проблем с логистиката, с настаняване на отбор, гости, ВИП-делегация, хора от УЕФА, длъжностни лица и т.н. детайли около един такъв двубой.

Мачът е от 19:00 часа в четвъртък и също няма да има зрители на него. Органите на реда у нас са одобрили варианта, въпреки че именно те имаха своите резерви първоначално, когато бе сменено мястото от София на Пловдив.

Опасенията са за протести на фенове, които могат да доведат до нарушаване на обществения ред. Полицията обаче ще вземе мерки около стадиона при получаване на съгласие от УЕФА за мач в София.Решението ще бъде взето и обявено до часове.

Ако то е за "Васил Левски", практически сериалът, в който бе превърнат този рутинен двубой, е с финал, който "затваря цикъла".

Връщаме се на изходното положение, което имахме преди 20 дни, когато никой дори не се е замислял, че сблъсъкът с унгарците ще е другаде, освен на Националния стадион в центъра на София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK