"Лъвовете" и българската публика рамо до рамо в преследване на голямата цел - Токио 2020!

Снимка: БВФ

България спечели ново важно и изключително престижно домакинство! Страната ни ще приеме олимпийската квалификация по волейбол за мъже!

От 9-и до 11-и август "Лъвовете" отново ще могат да разчитат на невероятната подкрепа на българската публика по пътя към Игрите в Токио през 2020 година. Играчи и фенове за пореден път ще застанат рамо до рамо в преследване на голямата цел - участие на най-престижния спортен форум!

Съперници на тима ни са златните медалисти от Рио 2016 - Бразилия, Египет и Пуерто Рико. Победителят в тази Група А ще участва директно на Олимпийските игри през следващата година. Националният ни отбор пази отлични спомени от последната си среща с Бразилия.

На 17-и юни 2018 година "Лъвовете" надиграха именития съперник с 3-2 в среща от Волейболната лига на нациите и хвърлиха в екстаз препълнените трибуни в Двореца на културата и спорта във Варна. Сега надеждите на всички са свързани с нова гръмка победа над южноамериканците, която ще приближи тима ни до така желаното класиране за Игрите в Токио.

Олимпийската квалификация е третият голям турнир при мъжете, който страната ни ще приеме през тази година. От 14-и до 16-и юни пред легендарната варненска публика в зала "Конгресна" съставът воден от новия селекционер Силвано Пранди ще играе с Италия, Япония и Австралия. От 28-и до 30-и юни сблъсъците ще се пренесат в зала "Колодрума" в Пловдив, където волейболистите ни ще търсят победи над Сърбия, САЩ и Иран.

Ето и всички домакини на олимпийските квалификации при мъжете:

Група А – домакин БЪЛГАРИЯ
Участници: България, Бразилия, Египет, Пуерто Рико

Група В - домакин Холандия
Участници: Холандия, САЩ, Белгия, Република Корея

Група С – домакин Италия
Участници: Италия, Сърбия, Австралия, Камерун

Група D – домакин Полша
Участници: Полша, Франция, Словения, Тунис

Група Е – домакин Русия
Участници: Русия, Иран, Куба, Мексико

Група F – домакин Китай
Участници: Китай, Канада, Аржентина, Финландия

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as
loading...