Лукашенко склонил Пригожин да спре

Източник: EPA/БГНЕС

Разговорите между Лукашенко и Пригожин са продължили през целия ден

Евгений Пригожин е приел предложение от президента на Беларус Александър Лукашенко да се спре движението на отрядите на ЧВК "Вагнер" като стъпка по деескалация на напрежението в Руската федерация.

Това съобщава държавната ТАСС на топ новина, но с позоваване на Телеграм канала "Първи куршум".

Според пресслужбата на беларуския президент е изработен изгоден и приемлив начин за разрешаване на ситуацията с гаранции за сигурността на бойците от ЧВК "Вагнер".

Отбелязва се, че разговорите между Лукашенко и Пригожин са продължили през целия ден.

В аудиосъобщение Евгений Пригожин потвърждава намерението не само да спре колоната си, а и да се върнат обратно в полевите лагери, съгласно някакъв план.

Това се мотивира от настъпилия момент, "в който може да се пролее кръв", също руска.

"Ние спираме своята колона и се връщаме в полевите лагери, съгласно плана", заявава Пригожин. В изявлението не се споменава и дума за Александър Лукашенко и ролята му.

Предишното съобщение, публикувано от пресслужбата на Пригожин, се казва, че по маршрута си "Вагнер" не са срещнали никаква съпротива, а службите са осигурявали безопасността. "При необходимост те бяха подпомагани по всякакъв начин от ЧКП "Вагнер". На свой ред местните служби и жителите подпомагаха движението на конвоите." /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//