Лудогорец си върна първото място след успех над Пирин

Снимки: ОФК "Пирин"

Отборът на Лудогорец за пореден път ще зимува на първото място в родния ни елит. Шампионите изместиха ЦСКА от лидерската позиция, след като очаквано спечелиха гостуването си на Пирин с 2:0, съобщава Тopsport.bg. Решаващи за развоя на срещата се оказаха светкавичните попадения на "орлите" преди почивката, които паднаха само в рамките на две минути. Точни за важния успех бяха Клаудиу Кешеру (31") и Джоди Лукоки (33").

Селекцията на Димитър Димитров съумя да спести и доста сили, тъй като лудогорци играха с голяма част от своите резервни футболисти. Припомняме, че този четвъртък на разградчани предстои взривоопасен четвъртфинал за Купата на България срещу големия дразнител ЦСКА.

От днес пък отборът на Пирин излиза във ваканция. "Зелените" ще посрещнат празниците на 11-о място в таблицата, а бъдещето на клуба ще стане ясно на 15 декември. Тогава футболисти и треньори трябва да си получат заработените премии и заплати.

Лудогорец не изгуби много време и бързо осъществи натиск дълбоко в половината на Пирин. Всичко това доведе и до първото голово положение в мача, едва след 4 минути футбол. Лукас Саша отправи центриране от фланга. Въпреки, че целта на неговото подаване беше друга, Густаво Кампаняро протегна крак и насочи топката към левия ъгъл на Макенджиев. Националът обаче внимаваше и изби в корнер.

Пирин се отърва като по чудо от инкасирането на гол в 10-ата минута. Отбраната на благоевградчани "замръзна" при един извеждащ пас на Мисиджан към Джоди Лукоки. Подаването се превърна в невъзможно и за капитана Попев, и за вратаря Макенджиев. Звездата на Лудогорец обаче се оказа неточен и от малък ъгъл прати топката в аут.

Пирин напомни за офанзивните си качества малко след това, когато Радослав Кирилов се пребори с капитана на гостите Терзиев за една наглед безнадеждна топка. Звездата на домакините успя да я свали за дебнещия на дъгата Станислав Костов, но последвалият му шут излезе разочароващо в аут.

Страстите в Благоевград се нажежиха, след като Джоди Лукоки си позволи да изблъска непозволено Стилиян Николов. За миг двата тима бяха близо до свадата, но в крайна сметка съдията Попов тушира напрежението с картон за звездата на Лудогорец.

Логичното на "Христо Ботев" все пак се случи в 31-ата минута. Традицията се спази и Клаудиу Кешеру не пропусна да накаже любимата си жертва "Пирин". Този път той демонстрира сериозна футболна хитрост, след като при един пряк свободен удар намери пролука в стената на домакините и безкомпромисно матира Благой Макенджиев.

И докато домакините все още се нагаждаха към новата си роля в мача, Лудогорец набързо нанесе и втория си удар. Лукас Саша направи нов пробив по крилото и центрира около точката на дузпата. Кешеру елегантно продължи с глава за Лукоки, който от 10 метра просто беше задължен да накаже съперника за 0:2!

Второто полувреме стартира доста вяло. Лудогорец отново беше по-активният тим, но вече атаките на разградчани бяха далеч по-безопасни. Върджил Мисиджан искаше също да остави своя отпечатък в този мач. В рамките на няколко минути, на два пъти , той успя да затрудни сериозно Благой Макенджиев, но вратарят на Пирин демонстрира чудесен рефлекс във всяка една от ситуациите.

Кладуиу Кешеру можеше да отбележи втория си гол в мача. Малко преди 70-ата минута, румънецът реши да обстрелва пиринската врата от далечна дистанция. Коженото кълбо обаче попадна точно в обсега на сигурния Макенджиев.

Появилият се като резерва Вандерсон също можеше да запише името си сред голмайсторите. В 77-ата минута негов пробив стана невъзможен за спиране от отбраната на домакините. Последвалият му шут пък премина на сантиметри от незащитения ъгъл на пиринската врата.

До края нов гол не падна, въпреки няколкото опасни положения пред вратата на "орлетата". Така селекцията на Димитър Димитров се поздрави с 15-ата си победа от началото на кампанията.

Мачовете от Първа лига се подновяват едва през месец февруари. Тогава Лудогорец ще домакинства на Славия, докато Пирин ще има задачата да гостува на Локомотив (Пловдив).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK