Лятото остава горещо до септември

Снимка: Infomreja.bg, архив

Какво време ни чака в следващите десетина дни?

Чака ни предимно слънчево и топло време, и то не само до края на месец август, но вероятно и в първите няколко дни на септември.

В събота, неделя и понеделник над крайните западни райони  в следобедните часове ще има повече облаци и на изолирани места е възможно за кратко да превали. Но над останалата част от страната ще е слънчево и топло, в следобедните часове дори горещо.

Максималните температури остават в интервала 30 - 37 градуса. По-сериозно захлаждане се очертава чак в началото на септември.

През цялата следваща седмица ни чака предимно слънчево и топло време със слаб вятър от изток-североизток, а това се дължи на център на високо налягане над североизточните части на континента. Този антициклон ще определя времето у нас до края на месец август.

В Централна Европа от Италия на север през Австрия, Швейцария, Германия и Западните Балкани, включително и Македония, в следващите дни ще има условия за превалявания главно в следобедните часове.

Лятото се завърна истински през август, но вече денят е по-малък, слънцето пада на юг и вечерите и сутрините са по-хладни и приятни. Не ни чакат големи жеги идва септември - месец преходен към есента.

Но ако това лята донякъде прилича на миналогодишното, особено през юли и август, можем да очакваме тази година септември да е подобен на миналогодишния, т.е. по-сух и сравнително топъл. /Dariknews.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK