Ловджии и риболовци от Гоце Делчев, Петрич и Сандански опънаха дълги маси на „Попови ливади”

снимки: infomreja.bg

Първият регионален ловен събор на ловците и риболовците от регионите Гоце Делчев, Петрич и Сандански е вече факт, а тенденцията на съвместната инициатива е тя  да се превърне в ежегодна традиция. В събота в местността „Попови ливади” край Гоце Делчев трите ловни сдружения с голямата си гвардия от стотици ловци и риболовци, в която се включиха и кметове, директори на горски стопанства, депутати, както и представители на ловно-рибарски сдружения от Гърчия, си дадоха среща в местността "Попови ливади", където подредиха дълги и богати маси с димящи скари, за да отпразнуват подобаващо първия обединителен регионален ловен събор, който е и първият по рода си в страната.

Неврокопският  митрополит Серафим пред паметника на Гоце Делчев в местността „Попови ливади” отслужи празничната литургия и освети знамената на трите ловни сдружения ЛРС „Сокол” – Гоце Делчев, ЛРД „Сокол-1929” - Сандански и ЛРД – Петрич. Празникът започна  рано сутринта с поднасяне на венци и цветя на паметниците на войводите Яне Сандански и Гоце Делчев.

От общо 45-те поканени официално депутати ловджии от всички парламентарни групи в настоящия парламент, събора уважи единствено депутатът от ГЕРБ Кирил Котев. Пред паметниците на легендарните войводи Гоце и Яне в знак на признателност сведоха глави ръководствата на трите ловно-рибарски сдружения, кметовете на Гоце Делчев, Сандански, Гърмен и Струмяни - Владимир Москов, Андон Тотев, Минка Капитанова и Емил Илиев, директорите на горските стопанства в Гоце Делчев, Струмяни и Първомай - Васил Мутафчиев, Росен Янев и Стоян Даганов, заместник-директорът на ДЛС "Дикчан" Манол Козелов, началниците на РУП, Гранична полиция и РС ПБЗН - Гоце Делчев - Ангел Зайков, Илия Сораджиев и Росен Сердарев, председателят на Обществения съвет към МС Ангел Гаджев и много други.

Сред почетните гости на събора бяха още Иван Петков - председател на Ловно-стопански съюз на ловците и риболовците в България, представители на ЮЗДП и РДГ - Благоевград, както и представители на ловни сдружения от Като Неврокоп, Драма и Кавала, Гърция, с които ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев от години успешно изпълнява съвместни европейски проекти и си сътруничи в разлвични инициативи, провеждащи се от двете страни на границата.

За доброто настроение на празнуващите съборяни от Гоцеделчевско, Петричко и Санданско през целия ден се грижеха най-добрите местни изпълнители на македонски песни - Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Ирина Паскалева, Мария Христова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, оркестър „Щуро  маке” и др.

През целия ден ловци и риболовци вдигаха наздравици покрай димящите скари с пожелания за здраве, успешен ловен сезон и много слука, разказваха си ловджийски лакардии и се наслаждаваха на прекрасните изпълнения на известните неврокопски изпълнители, а на голямата поляна в живописната местност "Попови ливади" се извиха дълги хора.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK