Ловците от ЛРС ”Сокол” - Гоце Делчев откриха сезона за пернат дивеч

снимки: infomreja.bg

Десетки ловни групи от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен, членуващи в ЛРС ”Сокол”, посветиха днешния ден на първия си ловен излет. От днес със заповед на министъра на земеделието и шефа на Изпълнителната агенция по горите бе официално разрешен и открит ловният сезон за пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и бекасина.

Инструктажът преди официалния старт на лова бе проведен във всички дружинки според указанията от министерството точно в 10 часа, след което ловците от Неврокопско се отдадоха на ловните си страсти след падналата забрана и официалното откриване на сезона за пернат дивеч.

Според инструктажа за контрол, ред и недопускане на бракониери се изисква ловуването да се извършва само с писмени разрешителни по образец, в които се вписват задължително имената на ловците, името на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, както и видът и броят на разрешения за отстрел дивеч.

Задължително е спазването на нормите за отстрел от един ловец за един ловен излет, а именно до 15 броя пъдпъдъци и 10 броя гривяк, гургулица, горски бекас и обикновена бекасина.

Отговорниците на ловните групи направиха и важното съобщение, очаквано с нетърпение от цялата ловна гилдия, че следващата събота в местността „Попови ливади” предстои провеждането на ловния събор, който организира за втора поредна година ръководството на ЛРС „Сокол” в лицето на неговия председател Валери Сарандев и главния секретар на ловното сдружение Иван Горанов.

От ръководството на ЛРС „Сокол” - Гоце Делчев бяха категорични, че през целия ловен сезон контролът ще бъде засилен относно спазване на законовите разпоредби и опазване на дивеча. На санкции подлежат всички ловци, които не са екипирани с облекла с ярък сигнален цвят, както и на такива, употребили алкохол преди и по време на лов.

Във връзка с пожароопасния сезон и очакваните през следващите седмици високи температури председателят на ЛРС” Сокол” Валери Сарандев призовава всички ловци да спазват правилата и дадените им указания за безопасно боравене с огън по време на ловните излети, защото паленето на огън в нерегламентирани места и на открито може да създаде условия за възникване на горски пожари.

 

Валери Сарандев - председател на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Валери Сарандев - председател на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK