Лов на мигранти: Почти 100 за ден хванаха в страната

Снимка: Infomreja.bg

Някои от тях за открити в безпомощно състояние

Шестима мигранти са открити в камион с цистерна на буферния паркинг в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Информацията беше потвърдена за БТА от регионалният говорител на МВР в града Даниела Малчева. 

Тя обясни, че мигрантите са установени малко след 16:00 часа днес. Намирали се в едно от отделенията на цистерната. Камионът е с турска регистрация.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на противопожарната служба, както и три линейки, които са откарали шестимата мъже в Университетската болница "Канев". 

От Спешна помощ в Русе обясниха, че мигрантите са били обезводнени и изгладнели. 

"Шестимата мъже са приети в Спешното отделение. Те са на възраст между 16 и 56 години. Направени са им изследвания. В добро състояние са", каза Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение. 

По първоначална информация шестимата мъже са от Сирия.

Случаят ще се изяснява. Предстои оглед на място, както и да се установи дали шофьорът има съпричастност, съобщава БТА.

Над 40 нелегални мигранти са открити в склад до София, научи NOVA

Припомняме, че от тази сутрин има нова масирана акция на МВР срещу каналджиите в страната. След като миналата седмица униформените удариха т.нар. хавалари, днес действията са насочени срещу самите каналджии.

Оставиха в ареста 20-годишен мъж, превозвал мигранти в землището на село Студена, община Свиленград, съобщиха прокуратурата.

Той е обвинен, че е шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин. Спрямо него е повдигнато обвинение и за това, че е управлявал колата без книжка.

На 12 юли униформени са се разминали с джип. Направило им впечатление, че в него се транспортира тежък товар и по тази причина го последвали за проверка.

Автомобилът бе ил застигнат в близост до селскостопанска постройка в землището на село Студена. Виждайки полицейските служители, водачът се е опитал да избяга. Той се е укрил в постройка, където е бил задържан.

При извършената проверка в джипа и около него са били установени 12 мъже, граждани на Сирия - без документи за самоличност. Сред тях и непълнолетен на 16 години.

Мигрантите преминали нелегално границата от Турция в България и е трябвало да бъдат транспортирани от обвиняемия до София. Установено е, че водачът е дрогиран и шофира без книжка.

Съдът е преценил, че съществува опасност да се укрие или да извърши друго престъплениеи затова е оставен в ареста. Определението може да се обжалва.

След полицейско преследване хванаха младеж с положителна проба за амфетамини и метамфетамини да превозва мигранти на магистрала „Тракия”.

Около 8 ч. екип на звено „Сигма” подал светлинен и звуков сигнал за спиране на ван с транзитни номера. Колата обаче продължила по пътя си, като увеличавала скоростта. Автомобилът бил последван от униформените.

Край селскостопански двор колата била заградена и принудително спряна, а опитът на шофьора да избяга – предотвратен. Установена е самоличността му – 20-годишен от бургаско село, регистриран в полицията за кражба.

В управляваната от шофьора кола са открити седем млади мъже без документи за самоличност, определящи се като сирийци. Водачът е задържан за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK