Люлка на знанието оплетоха в СОУ - Симитли за патронния си празник

снимки: Община Симитли

Уникален концерт-спектакъл под надслов „Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще” сътвориха учениците от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Симитли за патронния си празник. Н 11-и май, в който православната църква почита по стар стил паметта на светите братя Кирил и Методий, празнуват и гимназиите в град Симитли и в село Крупник.

Първолаци и гимназисти, отличници в точните науки и даровити деца в различни области на изкуството и спорта сътвориха пъстро тържество, на което се радваха ръководството на училището и многото гости на празника, сред които бе общинският кмет Апостол Апостолов.

Приказно красиво първолаче откри тържеството от люлката на знанието с пронизващи истини за науката, силата на знанието и крилете на просвещението. В продължение на час учениците демонстрираха знания в областта на историята, биологията, физиката, химията, географията. А музикални хип-хоп и фри стайл изпълнения, както и танцови пърформънси изненадаха публиката с артистичност и много креативност.

Учениците показаха, че знанието е богатство, което може да е забавно и в хумористичен стил поднесоха интересни факти за науката. Като по този начин дадоха скрит пример на учителите си как да поднасят сериозните факти от учебниците по забавен начин.

За патронния празник в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Симитли по традиция бе осветен и раздаден курбан за здраве на деца и педагози.

А в двора на гимназията ученици и учители извиха и традиционното дълго хоро, водено от директорката Цветанка Симеонова. Възпитаниците на училището показаха сърце и се надиграваха на училищния двор.

Веднага след това абитуриентите поднесоха венец на признателност пред паметниците на загиналите за освобождението на родината и родния край.

 

снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK