Люба Кулезич: Цветан Василев искаше да свали Борисов заради нетърпим рекет

Цветан Василев искаше да свали първото правителство на Бойко Борисов, защото положението от гледна точка „рекет” беше нетърпимо.

Това каза телевизионната водеща и известен български журналист Люба Кулезич в интервю за Actualno.com, визирайки думи на банкера и неговата версия. „Олигарсите в България са политиците – всеки голям предприемач има такава политическа фигура, за да го пази”, каза още Василев, когато го интервюирах в Белград, спомни си Люба Кулезич пред камерата на Actualno.com.

Никой не казва, че Цветан Василев не е виновен – той е може би най-големият грешник, но той свидетелства за греха. Най-големите свидетелства за мафията идват отвътре, категорична беше Кулезич за ролята на банкера в сагата „КТБ“, като подчерта, че трябва да се подсигури възможност Василев да свидетелства, вместо да му се пречи „по всякакъв начин“ да го стори.

И добави, че след като дошъл Орешарски, Василев разбрал, че имало и по-лошо от Борисов. „Ники (бел. ред. – Николай Стайков) ми донесе документи за една известна българска дама – благородна, красива, стройна – Ирена Кръстева, касаещи имущества, придобити по своеобразен начин, за едни кредити, погасени като на филм. Имаше документи с фалшифицирана информация, извадени от ДАНС, за кандидатстванията на Делян Пеевски (бел. ред. – за ръководител на агенцията)”. Това разказа още Люба Кулезич.

Имахме допълнителна информация, много исках един широк ефир, а не само интернет обществото, да се запознае с тези документи и така стигнах до Люба“, поясни Николай Стайков, който уточни, че затова сайтът NОresharski.com се поддържа само заради журналистически разследвания като това. „За малко да го излъчим по Нова телевизия – защото е свободна медия.

Свободна да виждаме истината, но не и да я казваме, както стана известно“, иронизира Люба Кулезич, визирайки популярния рекламен слоган на Нова телевизия. Припомняме, че известно време Кулезич беше част от Нова телевизия, но предаването и „На светло с Люба Кулезич“ беше свалено преди вече малко над 2 години. А Стайков беше категоричен, че големите, „мейнстрийм“ медии са длъжници на българското общество относно КТБ и това да информират зрителите/слушателите/читателите си. Относно обвинителният акт за КТБ, Стайков заяви, че не е случайно, че беше представено резюме. „За пръв път българската прокуратура прави това”, каза той.

И добави, че „имената на всички премиери от правителствата между 2008 и 2014 година“ трябва да присъстват в обвинителния акт. Специално по отношение на медиите, Люба Кулезич посочи като топла връзка и кандидатура на Делян Пеевски вече бившия генерален директор на БНТ Вяра Анкова, която, според Кулезич, неслучайно сега отиде в Нова телевизия (бел. ред. – Анкова стана директор „Информация“ в Нова телевизия), а в БНТ програмен директор стана Емил Кошлуков, заедно с Надя Костова, които бяха оперативните ръководители на ТВ7.

Припомняме, че Кошлуков беше кандидат за генерален директор на Българската национална телевизия, но не получи нито един глас от СЕМ.

Нещастието за хора като Пеевски е, че не е далеч времето, в което ще си общуваме предимно по интернет, през блогове, през формати като този, в който сега си говорихме, обобщи писателят Калин Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK