Литургия и курбан за храмовия празник на църквата "Св. Илия" в село Влахи

Снимки: Infomreja.bg

С курбан за здраве утре, 23 юли, ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата "Свети Илия" в кресненското село Влахи.

Ще бъде отслужена и тържествена света литургия. Празникът ще започне в 9,30 часа, съобщиха от общинската администрация в Кресна. 

Църквата "Свети Илия" във Влахи е построена през 1844 година и е обявена за паметник на културата. 

Освен храмовия празник ще бъдат чествани и Дните на Пирин. Представители на Национален парк "Пирин" и съседи от общините Симитли и Струмяни са приготвили много забавни игри и развлечения за малки и големи. 

Предвиждат се образователни игри за природата в двора на църквата "Св. Богородица", посещение на образователен център за едри хищници на
Сдружение за дивата природа „Балкани” и представяне на характерните за района храни, напитки, носии, песни в центъра на селото. 

В 12:30 часа започва официалната програма с приветствия от кмета на община Кресна Николай Георгиев и директора на НП "Пирин". Ще бъдат поднесени венци на паметника на Яне Сандански. 

Във фолклорния концерт ще участват МФГ "Синаница" - Кресна, ЖНХ "Синаница" – Кресна, Група за автентичен фолклор – Кресна, ЖХ "Чинарите" - с. Горна Брезница и самодеен състав от община Симитли. 

За доброто настроение на празнуващите ще се погрижи и оркестър "Мело".

„За нас ще бъде удоволствие да споделите нашия празник, да съпреживеем традицията и да се порадваме заедно на дивните красоти на Пирин планина“, приканват организаторите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK