Лиляна Павлова: Събарянето на незаконните ромски къщи в Гърмен ще продължи

Снимка: Infomreja.bg, архив

„Всички сме равни пред закона, а той постановява, че никой няма право да строи без документи“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред благоевградските медии по отношение на казуса с незаконните постройки в Гърмен. Тя подчерта, че правителството трабва да има нулева толерантност към незаконните сгради, независимо от вида им или етноса на хората, живеещи в тях. 

Министър Павлова информира, че установените незаконни постройки в Гърмен са общо 124, като 102 от тях остават да бъдат премахнати.„Имаме готовност за премахване на 22 сгради: 2 бяха временно отложени, заради запитването на съда, а за 20 вече има избран изпълнител“, съобщи тя. 

Решението на Общинския съвет, което влиза в сила на 26 август, постановява реда за извършване на дейностите по премахване на незаконните сгради. „Кметът и екипът на общината трябва да създадат необходимата организация  за това“, каза Лиляна Павлова и допълни, че на хората, живеещи в незаконните постройки, трябва да бъде предоставена декларация, чрез която да заявяат нужда от предоставяне на временно настаняване.

„След като бъде осигурено такова, особено за семействата, в които има деца,  ще можем да се пристъпим към поетапно и по график премахване на незаконните сгради“, уточни министърът.

„Политиката ни е последователна, виждате че премахваме незаконни сгради и във Варна, Стара Загора и в Бургас. Не трябва да правим изключения, трябва да спазваме закона“, категорична беше тя.

По отношение за работата на правителството Лиляна Павлова увери, че макар и коалиционно, то работи в синхрон и резултатите са налице. Тя отчете, че политическата стаблилност в страната само за няколко месеца е довела до увеличение на приходите по бюджета и нарастване броя на желаещите да развиват бизнес на територията на страната. „Най-важното е да бъдем остров на стабилност на Балканите. Това дава огромен потенциал за България, от който трябва да се възползваме“, заяви Павлова.

 

КОМЕНТАРИ

Енчев15:35 - 23.08.2015
Мaчкaй мaнгaлите безмилостно.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK