Лидерът на "Хизбула" се е срещнал с лидери на "Хамас" и "Ислямски джихад"

Лидерът на шиитското движение "Хизбула" шейх Хасан Насралла Снимка: ЕПА/БГНЕС

Информацията е на телевизията на "Хизбула" - "Ал Манар"

Лидерът на ливанското шиитско движение "Хизбула" шейх Хасан Насралла се е срещнал с водещи фигури от палестинските движения "Хамас" и "Ислямски джихад", предадоха световните агенции, като се позоваха на информация на телевизията на "Хизбула" - "Ал Манар".

На срещата с Хасан Насралла са присъствали Салех ал Арури, заместник-ръководител на "Хамас", и Зиад ан Нахала, ръководител на "Ислямски джихад", съобщава "Ан Манар"

"По време на срещата бе направена оценка на позициите, възприети в международен план и какво трябва да направи "Оста на съпротивата", се казва в съобщение на медията на "Хизбула". Под "Ос на съпротивата" се визира алианса между Иран, палестинските въоръжени групи, Сирия, ливанското движение "Хизбула" и други фракции, отбелязва Ройтерс.

По време на срещата тримата ръководители са обсъдили и конфронтациите по ливанската граница. От атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври ежедневно има сблъсъци, противопоставящи "Хизбула" и неговите съюзници със израелските сили на южната граница на Ливан. В това насилие загинаха 52 души от ливанска страна, от които 4 цивилни, 39 бойци на "Хизбула" и 9 бойци на свързани с ливанското шиитско движение организации, според данни на Франс прес. Четирима души бяха убити от израелската страна на границата с Ливан. Сблъсъците в този район обаче остават ограничени за момента, както и израелските бомбардировки по гранични села в Южен Ливан.

Според Израел над 1400 души, повечето от които цивилни, са били убити в атаката на "Хамас" срещу израелската територия, а около 220 души са били взети за заложници, като сред тях има израелци, чужденци и хора с двойно гражданство. Четирима заложници бяха освободени досега.

В ивицата Газа над 5790 души бяха убити, от които 2360 деца от началото на войната, според данни на правителството на "Хамас", което контролира тази палестинска територия. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK