Лидерите на управляващата коалиция заминават на посещение в Киев

Снимка: БГНЕС

Кирил Петков заяви, че правителството многократно е осъдило агресията на Русия

Българска правителствена делегация, водена от премиера Кирил Петков ще замине за Киев в близките дни. Това заяви министър-председателят в интервю за Нова телевизия. В делегацията ще има представители на всички партии в управляващата четворна коалиция.

Новината идва само ден, след като външният министър на Украйна Дмитро Кулеба постави изключително остро въпроса за военна помощ от България.

Кирил Петков заяви, че правителството многократно е осъдило агресията на Русия. По думите му изпращането на военна помощ е правилния ход. Той обаче изтъкна, че има коалиционни партньори и ще ги покани да отидат в Киев, за да могат да излязат с обща позиция. Той изрази надежда ,че БСП и Демократична България ще намерят общ език по темата.

Темата за оказването на военна помощ на Украйна създаде сериозни търкания сред управляващите и се превърна в червена линия, която може да разцепи коалицията. БСП остават категорично "против", "Демократична България" и "Има такъв народ" са "За" изпращане. Това определя на "Продължаваме промяната" ролята на балансьор в управлението, в опит да се намери компромис.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK