Левски се сгромоляса с гръм и трясък в Пазарджик за Купата

Снимка: Dsport.bg

Хебър отстрани Левски с 2:1 на стадион „Георги Бенковски“

Хебър Пазарджик хвърли голямата „бомба“ в осминафиналите на Sesame Купа на България, след като отстрани Левски с 2:1 на стадион „Георги Бенковски“ след късна драма, пише Dsport.bg. Хебър поведе с гол от дузпа, реализирана от Ангел Бастунов в 68-ата минута. Уелтон успя да изравни резултата в първата минута на добавеното време на срещата, но Атанас Кабов изхвърли „сините“ с гол в деветата минута на добавеното време на двубоя.

Хебър пропусна много добра възможност да поведе в резултата в 6-ата минута. Атанас Кабов центрира от корнер в наказателното поле на Левски, където Георги Николов беше изпуснат от Келиан ван дер Каап и стреля от много близо с глава, Пламен Андреев не беше убедителен, но все пак успя да спаси удара, а след това и да изчисти топката.

Четири минути по-късно Стилиян Тисовски отправи шут от средна дистанция, но Ван дер Каап с тяло блокира удара и топката излезе в корнер. 

След центрирането в наказателното поле на "сините" Пламен Андреев улови топката и се опита бързо да я изрита напред, но направи голяма глупост, изпращайки я право в играч на Хебър, който след това се опита да го прехвърли, но прехвърли и вратата на Левски, пращайки топката в аут.

В 47-ата минута Атанас Кабов отправи удар от средна дистанция, но топката прелетя над напречната греда на вратата на Левски. 

Осем минути по-късно Уелтон овладя топката, финтира двама играчи на Хебър, след което стреля по диагонала, но твърде слабо, за да затрудни Игонен.

Съдията Васимир Ел-Хатиб свири дузпа за Хебър в 66-ата минута за нарушение на Жереми Петрис срещу Олексий Збун. Роберт Мазан центрира в наказателното поле на "сините", където Петрис първоначално изби топката, но в краката на Збун. Украинецът си поведе топката и преодоля един играч на гостите, след което беше съборен от Петрис в наказателното поле, а Ел-Хатиб посочи бялата точка. 

Ангел Бастунов реализира наказателния удар в 68-ата минута, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Пламен Андреев. 

Уелтон направи много добър пробив в 80-ата минута, преодоля Исуф и Цонков, след което стреля, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Игонен. 

След тази ситуация настъпи напрежение между футболистите на Любослав Пенев, като Роберт Мазан потърси обяснение от страна на Исуф и Цонков, които допуснаха да бъдат преодолени от бразилеца. Карлос Охене се опита да успокои своите съотборници. 

Пламен Андреев и Жереми Петрис бяха на път да направят голяма глупост в 82-ата минута. Петрис остави една топка на Андреев, който бе паникьосан от присъствието на Ангел Бастунов. Вратарят на Левски нокаутира Петрис, изритвайки топката в лицето на защитника, който беше в много тежко състояние и се нуждаеше от медицинска помощ, но след това успя да продължи участието си в срещата. 

Левски направи много голям пропуск в 88-ата минута. Марин Петков проби по десния фланг, след което пусна отличен пас към Уелтон, който бе сам срещу Игонен и стреля, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата на Хебър. 

Левски успя да изравни резултата в първата минута на добавеното време на срещата. Уелтон проби по левия фланг, преодоля Тисовски и Цонков, след това стреля между още двама играчи на Хебър и вкара топката във вратата на Матвей Игонен за 1:1. 

В четвъртата минута на добавеното време на двубоя Рикардиньо можеше да се възползва от много груба грешка на защитата на Хебър. Бразилецът за момент изскочи сам срещу Игонен, но се забави, след което подаде на Марин Петков, а той стреля много неточно в аут. 

Хебър вкара втори гол в деветата минута на добавеното време на срещата. Кристиан Димитров на два пъти сбърка, за да може Атанас Кабов да вкара. Кристиан Димитров изведе Кабов сам срещу Пламен Андреев, а той с удар между краката му вкара топката във вратата на "сините". 

В заключителните секунди на срещата, Дарлан центрира от фал в наказателното поле на Хебър, където Чандъров игра с глава, но Ван дер Каап след това не успя да засече топката във вратата на Игонен и тя излезе в аут. 

Така Хебър се класира за четвъртфиналите на Sesame Купа на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK