Левски надви с 2:0 като гост Пирин ГД

снимки: infomreja.bg

След повече от два месеца и половина Левски отново стигна до победата в официален мач, пише sportal.bg. “Сините” надвиха с 2:0, като гост Пирин (Гоце Делчев) в мач от третия кръг на “А” група и записаха първи три точки този сезон. Герой за столичани бе звездата Гари Родригес, който асистира за първия гол на Цветан Генков (36), спечели дузпа и сам я реализира в 55-ата минута.

Холандецът се завърна след наказание, като отново бе най-добър за своите и пропусна да вкара поне още две попадения. Освен него и феновете на “сините” се завърнаха по трибуните, като подкрепяха своите играчи за разлика от първите два кръга.

Победата е първа и за Славиша Йоканович начело на столичани, както и първа за отбора от 18-и април, когато спечели с 1:0 над Лудогорец на “Георги Аспарухов”. Успехът прекъсна и серията от три поредни поражения за 26-кратните шампиони във всички турнири и се изкачи от последно на девето място в класирането. Пирин пък с голова разлика 3:11 и с актив от една точка се смъкнаха на 14-то място.

Интересното е, че двамата голмайстори на “сините” вече имат по две попадения през този сезон, като днес показаха добро взаимодействие след вчерашното спречкане на тренировката. Именно холандецът бе един от първите да поздрави Генков за гола му и обратното с което показаха, че случката е забравена. Наставникът на “сините” Славиша Йоканович бе направил две промени за разлика от загубата с 1:2 ог Локомотив (Пловдив).

След наказание от първата минута се завръща Гари Родригес на мястото на Илиян Йорданов, а Даниел Димов смени Кристовао Рамос в схемата 4-4-2. Пламен Илиев отново бе на вратата, а пред него защитата бе същата – Станислав Ангелов, Димитър Везалов, Орлин Старокин и Нуно Пинто. Димов действаше пред защитата. Стефан Велев и Кевин Брю пред него, а Владимир Гаджев ще бъде плеймейкър зад Родригес и Генков.

Домакините пък посрещнаха столичани след поражение с 1:7 от Ботев (Пловдив) миналия кръг. Любомир Витанов смени Георги Петров в единствената промяна сред 11-те на Тенчо Тенев. Именно Витанов вкара от дузпа при равенството 1:1 в домакинството през април на "сините", което коства поста на Илиан Илиев. /sportal.bg/

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK