Лекарите от Сандански заплашват с оставка, ако директорът бъде отстранен

Снимка: Infomreja.bg

Отзвук от ваксинацията на общински съветници и роднина на д-р Тонев

Лекарите от санданската болница „Югозападна“ подкрепиха шефа си, заплашват с колективна оставка.

След като вчера здравният министър поиска оставката на шефа на МБАЛ „Югозападна“ – д-р Илия Тонев, днес лекарите от болницата излязоха с декларация, в която заявяват, че подкрепят д-р Тонев.

Те заплашват с колективна оставка, ако д-р Тонев бъде отстранен от поста.

В декларацията пише:

Ние, лекарите и друг медицински персонал на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, заявяваме най-отговорно, че като работещи на Първа линия и вече ваксинирани, процентът на желаещи и убедени в имунизацията лица е незначителен, и това категорично би било проблем за масовата ваксинация на нацията, каквато е основната цел. При създалата се ситуация във връзка с проведената ваксинация срещу COVID 19 на 8.01 и 09.01.2021 г. и след официалното изявление на Министъра на Здравеопазването Проф. Костадин Ангелов, декларираме, че поемаме споделена отговорност с управителя на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД д-р Илия Тонев, като заявяваме, че при каквито и да е наложени санкции спрямо д-р Илия Тонев, напускаме лечебното заведение като негови служители, подавайки предизвестие за напускане в 3 /три/дневен срок.

Припомняме, че вчера Община Сандански също излезе със становище по казуса, в което Общината иска официалните резултати от проверката, извършена в болницата:

През изминалата седмица, на 8 и 9 януари, ваксинационният процес в община Сандански, предизвика сериозен обществен и медиен интерес.

Причината община Сандански да се въздържи от изразяване на позиция по случая до този момент, е назначената проверка от Министерството на здравеопазването.

След проведения брифинг на Националния оперативен щаб днес, стана ясно, че проверката е приключила, с констатирани нарушения на реда за ваксиниране.

След публично оповестената информация на брифинга от Министъра на здравеопазването, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, съвместно с кметовете на общините Петрич, Струмяни и Кресна, незабавно изпратиха официално искане до Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция "Медицински надзор", с искане да бъде предоставена цялостната информация от проверката. Четирите общини са принципали, с дялово участие в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

След получаване на документацията ще бъдат предприети съответните адекватни действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK