Лекар от Варна отглеждал канабис в дома си

Снимки: ОДМВР, Варна

Там са намерени и много ковид сертификати на ЕС и списъци с лични данни

Днес в рамките на специализирана полицейска операция криминалистите от сектор „Наркотици“ към ОДМВР - Варна, предприели претърсване на имот в с. Осеново, собственост на  32-годишен варненски лекар. Първоначално медикът бил спрян от Пътна полиция и тестът му с дрегер за употреба на наркотични вещества дал положителен резултат, а управляваният от него автомобил  бил с прекратена регистрация.

В хода на процесуално-следствените действия последвало претърсване на къщата, в която живее мъжът, и служителите на реда открили едно помещение, пригодено  за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвано със специална техника за това. Намерени са и множество цифрови ковид сертификати на ЕС, както и списъци  с лични данни. Иззето е и известно количество обрани и почти изсушени растения.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна  прокуратура - Варна.

Припомняме, че на 18 февруари т.г., в рамките на аналогична операция, криминалисти от Областната дирекция откриха изградена оранжерия за отглеждане на канабис в апартамент в кв. "Аспарухово", собственост на 50-годишен местен жител. От помещението униформените иззеха  60 стръка растения, отглеждани в саксии. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//