“Лейдис клуб” плаща обучението на студентка по класическо пеене

снимки: "Лейдис клуб"

"Лейдис клуб" - Кюстендил събра приятели и гости на своя пети юбилеен благотворителен бал. Амбицията на дамите от клуба е събитието да се превърне в една добра традиция. Добрата инициатива на „Лейдис клуб” и благородните сърца на всички присъстващи на организираните от дамите балове помогнаха за учредяването на стипендия „Млад талант”.

Стипендии „Млад талант” до този момент са получили 12 момичета от Кюстендил и областта. По инициатива  на дамите от клуба и с помощта на кюстендилската общественост, 12 момичета успяха да реализират мечтата си да следват във висше учебно заведение. Всяка една от стипендиантките полага старание и доказва чрез висок успех, че е заслужила тази стипендия.

"Много са хората, които ни подкрепят в това начинание – традиционния благотворителен бал. В началото, когато започнахме, всички бяхме наясно, че няма да ни е лесно. Ето, че успяхме. Този, вече превърнал се в традиция благотворителен бал, доказа, че хората с добри сърца не са изчезнали. Всичко това няма как да се случи без подкрепата на кюстендилската общественост, без вас, които сте съпричастни към тази прекрасна идея на дамите от клуба. Много е важно във време на криза да протегнеш ръка на по-нуждаещия се. Благодарим ви!", сподели председателят на клуба, дизайнерката Албена Карапеткова.

"Всяка една от стипендиантките разходва по предназначение средствата,за което стриктно следим. Момичетата ни радват с отличните си успехи при вземането на изпитите. По примера на дамите от клуба, много от тях се включват в благотворителни инициативи. Повечето обещават, че ще се върнат в града ни и ще допринесат за развитието му", ни увериха дамите от клуба.

Тази година дамите от "Лейдис клуб" промениха традицията и избраха своята стипендиантка „Млад талант” преди бала. По предложение на социалните служби, след неколкократни консултации и обсъждания, дамите от клуба се спряха на талантливата Петя Миленова, първокусничка в консерваторията със специалност „Класическо пеене”. Тя е изявен талант в музиката, обича да рисува, печелила е множество награди в певчески конкурси.

Петя е тринадесетата стипендиантка "Млад талант". Тя се представи с три песни и гостите на бала бяха впечатлени от гласа и. Петя ще получи еднократна годишна стипендия от 1 000 лева. Дамите от клуба ще продължат да я подкрепят и за в бъдеще, ще и помагат с  контакти в музикалните среди. Лейдис клуб подари един сценичен тоалет на младата певица, който е дело на дизайнера Албена Карапеткова, а бижутерско ателие "Лулу Паносян" и направи подарък - прекрасно перлено колие.

Към каузата на тазгодишния бал се присъединиха певецът Васил Петров, младата изпълнителка Емилия Валенти /полуфиналист в конкурса Евровизия, солист на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България и участник в телевизионния формат "Гласът на България"/, дизайнерката на бижута Лулу Паносян, професионалните танцьори Десислава Камчева и Боби Борисов, а  водещи на програмата бяха  актьорите Ани Кръстева и Валентин Владимиров.

Освен това целта на тазгодишния бал е да подеме кампания за набиране на средства за оборудване на сензорна стая в Кюстендил. "Проведоха се няколко срещи със специалисти, които работят с деца с проблеми в нашия град. Те ни потърсиха за съдействие, запознаха ни с трудностите, които срещат при работата си с децата,  а ние се запознахме с някои факти.  И така решихме, че трябва да основем фонд „Сензорна стая”, разказа Албена Карапеткова.

2 000 лева са събраните средства от бала, които ще бъдат преведени във фонд "Сензорна стая". Това не е всичко. Регионалният директор на Банка ДСК г-н Иван Коларов дари от името на банката още 1500 лева. По сметката продължават да се набират средства.

Целта е фонд "Сензорна стая" да събере колкото е възможно повече средства, за да се оборудва едно наистина модерно съоръжение, което да е в помощ на деца с аутизъм, дислексия, двигателни увреждания, детска церебрална парализа, със сензорни увреждания, с хиперкинетичен синдром. Броят на тези деца не е малък в града ни и нуждата от такова помощно съоръжение е огромно.

Всеки, който иска да помогне, може да дари средства по сметка в Общинска банка:

BIC: SOMB BGSF

IBAN: BG75SOMB91301046163601

 

снимки: "Лейдис клуб"
снимки: "Лейдис клуб"
снимки: "Лейдис клуб"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK