Легендарният гръцки певец Василис Карас почина на 70-годишна възраст

Снимка: bTV

През последните дни е бил хоспитализиран с коронавирус в интензивно отделение

Легендарният гръцки певец Василис Карас е починал на 70-годишна възраст, съобщи БНР.

Един от най-обичаните и емблематични гласове от южната ни съседка се бори дълги години с раково заболяване.

Според информацията в гръцките медии Карас е имал здравословни проблеми и през последните дни е бил хоспитализиран с коронавирус в интензивно отделение. Издъхнал е днес около 17:00 ч. в болница в Солун заради задушаване.

Василис Карас е роден на 12 ноември 1953 г. в Кокинохори, близо до Кавала.  На 10-годишна възраст заедно със семейството си се премества в Солун.

Дебютът на голяма сцена Карас прави, когато е 16-годишен. Тогава той пее в нощното заведение "Просфигас", в един от кварталите на Солун.

Той е сред най-слушаните изпълнители и у нас, с характерен, дълбок глас и неподправено сценично присъствие.

Радва се на любовта на три поколения фенове. Изключително продуктивен през годините, почти всеки негов албум става златен и платинен. Не престава да създава песни, а повечето от тях се превръщат в хитове.

Има издадени над 40 албума. Изнасял е концерти в различни краища на света - Северна Америка, Европа, Азия, Австралия.

Пълнил е неведнъж зала "Арена Армеец" в София, а при един от последните си концерти у нас сподели, че много обича да идва в България, където има много приятели.

"Гърция потъна в скръб", "Отиде си великият Карас", "Предаде го голямото му сърце", написаха феновете в южната ни съседка му в социалните мрежи.

"Стотици песни и всичките хитове" - това споделят гърците за смъртта на Василис Карас. И още: "Над 40 години на сцената, неговите песни са хитове за няколко поколения".

След информацията за смъртта на любимия певец медиите в Гърция припомнят, че Василис Карас започва кариерата си от нощните заведения на Солун, като преди това е бил автомонтьор.

В последното си интервю той обеща на феновете си:  "Благодаря ви за обичта. Ще се боря за живота, докато имам сили".

"Много от песните на Карас са популярни и в чужбина. Пеят ги хора, които дори не говорят гръцки, завладени от гласа на Василис", споделят негови колеги от турнетата му по света.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK