Лауреати от конкурс на Мария Габриел посетиха Паничище и Седемте рилски езера

снимка: Пресслужба Мария Габриел,

Броени дни преди старта на новата учебна година, евродепутатът Мария Габриел подари незабравим завършек на лятната ваканция за лауреатите в конкурса „Моята приказка за солидарност”. 11 деца от областите Благоевград и Русе посетиха курорта Паничище и Седемте рилски езера като награда от българския евродепутат.

През първия ден от посещението си децата обиколиха китното градче Сапарева баня и стигнаха до Овчарченския водопад. Курортното градче е известно както с гейзера, който се намира в центъра на града, така и с това, че от него извира най-горещата вода в света. Младите таланти имаха възможността да посетят и Информационния център на "Националния парк Рила", където научиха любопитни факти за растителния и животински свят.

След туристическо опознавателната обиколка на местността, децата участваха в дискусия на тема „Солидарността в Европа – безценно наследство за бъдещите поколения”.Към дискусията се присъедини и г-жа Габриел, която подчерта, че в младите е необходимо да се изгражда национално самосъзнание и самочувствие като неразделна част от обединена Европа.

На следващия ден по програма групата трябваше да посети Седемте Рилски езера. За съжаление климатичните условия не позволиха на групата да стигне до езерата, но това не помрачи настроението на децата, които останаха удивени от красотите на Рила планина.

С много усмивки и положителни емоции завърши посещението на младите таланти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK