Къщата на Владимир Димитров – Майстора може да бъде посетена и виртуално

Снимка: Анатоли Костов

Село Шишковци освен с хубавите череши е известно и с това, че там е живял и творил Владимир Димитров – Майстора.

В центъра на селото се намира дом-паметникът, където е живял художникът. За да добие по голяма популярност, експозицията в къщата е качена в интернет-платформа за мобилни аудиогидове.

Това е дело на Анатоли Костов, който е телевизионен оператор и се интересува от иновативни методи за развитие на туризъм. С помощта на няколко човека се създават историите, записват се на български и английски език и се публикуват в интернет пространството.

„Интересното, е че всеки може да влезе от мобилния си телефон като свали мобилно приложение, сканира QR кода и чуе информацията. Трябва да правим всичко възможно, за да поставим Кюстендил на картата като активна туристическа дестинация. Всички знаят, че наскоро в Кюстендил дойдоха и продължават да идват туристи вече и с жп транспорт. Защо една от спирките да не бъде точно село Шишковци и къщата на Майстора", споделя Анатоли Костов.

В село Раждавица, която е на няколко километра от Шишковци, пък има изложба, която всеки може да посети и да се докосне до занаятите от Кюстендилския край, за да види с какво са се занимавали нашите предци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK