Кълъчдароглу води пред Ердоган с почти шест пункта в ново проучване за президентските избори

Снимка: АА

Изходът от изборите най-вероятно ще се реши на балотажа на 28 май

Според проучването подкрепата за Ердоган е 43,7 процента, а за Кълъчдароглу - 49,3 процента. Резултатът сочи, че изходът от изборите най-вероятно ще се реши на балотажа на 28 май, съобщава БТА.

Другите двама кандидат-президенти - Синан Оган и Мухарем Индже, получават съответно 4,8 и 2,2 на сто от гласовете в анкетата на КОНДА. 

В сравнение с 1-2 април гласовете за Ердоган остават почти непроменени - от 43,4 на сто тогава те са достигнали 43,7 на сто дни преди изборите тази неделя, докато при тези за Кълъчдароглу има по-съществено увеличение - от 44,6 на сто подкрепата му е нараснала на 49,3 на сто.

Лидерът на Партията на родината Мухарем Индже бележи значителен спад - от 10 на сто в началото на април на 2,2 на сто на 6-7 май, когато е осъществено новото проучване. При гласовете за Синан Оган има увеличение от два на 4,8 процента.

При допитването за парламентарните избори Републиканският алианс начело с партията на Ердоган получава 44 процента подкрепа, а опозиционната коалиция от шест партии, която издигна за кандидат Кълъчдароглу - т.нар. Национален алианс, е с подкрепа от 39,9 на сто.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//