Курти призова РСМ за по-близки връзки с Косово, Албания и България, не със Сърбия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той заяви, че Сърбия не се е дистанцирала нито от Милошевич, нито от Путин

Знаме с карта на „Голяма Албания“ беше издигнато снощи в Тетово, Северна Македония, на концерт, организиран от общината по повод посещението на косовския премиер Албин Курти в града, съобщи МИА.

На картата „Голяма Албания“ обхваща части от Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Гърция.

Снимка със знамето е била качена на официалния профил на кмета на Тетово Билял Касами във Фейсбук. На събитието са присъствали още лидерът на „Алтернатива“ Африм Гаши и Изет Меджити, който обяви създаването на ново политическо движение в албанския блок след напускане на Демократичния съюз за интеграция.

Пред множеството Курти заяви, че Северна Македония трябва да стои по-близко до Косово, Албания и България и по-далеч от Сърбия, която не се е дистанцирала нито от Слободан Милошевич, нито от Владимир Путин. Според косовския премиер по този начин Скопие ще бъде по-близо до членството в Европейския съюз, а регионът на Балканите ще стане по-сигурен.

Курти и кметът на Тетово Билял Касами се обявиха за по-бързо изграждане на пътната връзка Тетово – Призрен (Косово), който преминава през планината Шар.

По време на вчерашната си визита в Скопие и Тетово Курти нямаше срещи с държавното ръководство на Република Северна Македония, нито с представители на албанските партии в управляващата коалиция. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK