Курсанти от полицейската академия на гости в НС по покана на Веселин Давидов

снимки: Пресцентър ГЕРБ

50 второкурсници от Академията на МВР посетиха днес Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ Веселин Давидов.

В рамките на посещението си те присъстваха на част от пленарното заседание при обсъжданията на отделни законопроекти за бюджета за 2012 г., разходиха се из кулоарите на парламента и бяха запознати с изложените експонати и текущи изложби.

Курсантите участваха и в дискусионна среща в зала "Запад" по покана на народните представители Николай Петков, Иван Петров и Веселин Давидов.

Николай Петков и Иван Петров, в качеството си на членове на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, разясниха на курсантите организацията и дейността на комисията, запознаха ги с дейността на други действащи комисии към Народното събрание в сектор „Вътрешна сигурност и обществен ред”, както и с отделни дейности, свързани с житейския им практически опит при други структури в този сектор.

Веселин Давидов запозна курсантите с пътя на отделните законопроекти до окончателното им приемане, както и с отделни аспекти на двете основни направления на дейността на народните представители - законотворческата им дейност и връзката с избирателния район.

Курсантите проявиха интерес към възможностите за оптимизиране на нормативната

уредба, като напр. ангажирането на поемни лица, възможностите за стажове, законодателната практика в други държави членки в ЕС и др.

Народните представители поздравиха второкурсниците за интереса им към работата на парламента и им пожелаха успешно академично развитие и бъдеща реализация.
 

снимки: Пресцентър ГЕРБ
снимки: Пресцентър ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK