Курсант е пострадал в района на летище „Чешнегирово“

Снимка: pixabay

Инцидентът е станал след приключване на парашутни скокове

Министърът на отбраната Георги Панайотов посети днес УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, за да се запознае със състоянието на настанения там курсант старши сержант Пресиян Първанов от Факултет „Общовойскови“ на НВУ „Васил Левски” – В.Търново, който пострада вчера при инцидент на летище Чешнегирово. След извършена животоспасяваща операция заради тежката черепно-мозъчна травма, пострадалият военнослужещ е преведен в реанимацията, в стабилно състояние, но все още без категорична прогноза. За да се запознае със състоянието на пострадалия курсант болницата посети и началникът на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов. 

Инцидентът е станал след приключване на парашутни скокове. Заедно с още двама курсанти пострадалият смъква парашут, закачен на дърво,  при което отчупен клон тежко го наранява. Курсантът е транспортиран до ВМА – МБАЛ-Пловдив, след което и до УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив за извършване на животоспасяваща операция в Клиниката по неврохирургия.

Още един военнослужещ пострада вчера  при скок с парашут в района на летище „Чешнегирово“. След нормално напускане на самолета редник Антон  Гинев от военно формирование 52630 – Пловдив, от състава на Съвместното командване на специалните операции, се сблъсква във въздуха с друг парашутист от същия заход. В резултат на това при приземяването получава фрактура на десния крак. Военнослужещият е транспортиран до ВМА – МБАЛ – Пловдив, където е поставена диагноза „Фрактура на подбедрицата на десния крак“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK