Куркума и мед: най-силният природен антибиотик

Много хора предпочитат да се доверят на природната медицина, търсейки в нея повече ползи и доверявайки се повече на нейния ефект. За едно такова лечебно средство с куркума ще ви разкажем днес.

Честно казано, ние няма да се наемаме да изтъкваме предимствата на едната или другата, тъй като вярваме, че човек е достатъчно разумен да взима решения сам, но в същото време е добре да не се подвежда по модни течения и ако той или негов близък е в опасност, да се довери на доказани средства за лечение.

Оказва се например, че комбинацията от мед и куркума е мощно противовъзпалитено лекарство, което унищожава множество инфекции и бактерии. В сравнение със синтетичните средства за лечение, тя не оказва отрицателен ефект върху червата и храносмилателната система като цяло.

Подправката куркума има в състава си активни съединения с множество лечебни свойства: антиоксидантни, антиканцерогенни и противовъзпалителни. А съчетанието й с меда подобрява храносмилането и увеличава броя на “добрите” бактерии в червата.

Необходими продукти:

100 г мед

1 с.л. куркума

Смесете двете съставки и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Ето как да я консумират при простуда:

Ден 1: По 1/2 ч.л. на всеки час

Ден 2: По 1/2 ч.л. на всеки два часа

Ден 3: По 1/2 ч.л. три пъти дневно

Ако вкусът на този естествен антибиотик не ви допада, можете да го добавите в чай или топло мляко.

Според различни изследвания можем да използваме куркума не само в кулинарията, но и при лечението на различни заболявания. Тя е евтина и може да се нарече достъпният, бюджетен заместител на шафрана. Важно е да се отбележи обаче, че двете са напълно различни растения.

Нови изследвания твърдят, че с куркума можем да лекуваме, диабет, множествена склероза, Алцхаймер и дори рак. Разбира се, нашият съвет е винаги да имате едно на ум, когато решавате да се доверите на подобен тип лечение, за да не бъдете разочаровани след това.

За жалост, в момента и у нас, и в чужбина има много шарлатани, които се възползват от нуждите и мъката на хората, за да извлекат собствени облаги, така че винаги проверявайте щателно народните лечители, на които се доверявате.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK