Кунева заподозря ГЕРБ в политически "картел"

снимка: bnews.bg, архив

Гражданската кандидат-президентска двойка Меглена Кунева и Любомир Христов внесоха документите за регистрация в Централната избирателна комисия, съобщи news.bg.

Пред журналисти кандидатът за президент прогнозира, че „рано или късно ГЕРБ и БСП ще влязат в договорки" и се опитват да изтласкат всеки кандидат, който не е от системата. „Те могат да направят своя картел, за да може да не се допуснат други кандидати и политическата система да продължи да се изчерпва само с партиите", коментира Кунева.

Тя бе категорична, че няма никаква законова пречка пред кандидатурата й. В тази връзка Кунчева заяви, че задължително ще приеме участие в дебати. По думите й това е правилната форма на общуване в политиката не само по време на избори.

Боря се срещу това цялата политическа система да не се изчерпва само с партиите. В политическата система влизат и медиите, и неправителствените организации, и малките и средни предприятия, които са се организирали, и хората, които членуват в синдикати или екологични сдружения, коментира Кунева.

Тя отбеляза, че двамата с Любомир Христов са доказали, че са кандидатите на гражданите, заради събраните 27 623 подписа за три седмици, в рамките на националната обиколка.

Моят инициативен комитет е от над 800 души, това не са просто няколко известни лица, а автентично гражданско движение, изтъкна Меглена Кунева.

На въпрос дали ще приеме партийна подкрепа, ако стигне до балотаж, тя посочи, че засега няма такива намерения и ще продължава да се обръща директно към гражданите.

Кунева подчерта, че ако спечели изборите, ще докаже, че е президент на гражданите, който е победил с тяхната подкрепа.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6