Кулминация на тържествата за празника на Хаджидимово

Снимка: Читалище - Хаджидимово

И тази година град Хаджидимово чества своя празник – Гергьовден.

Днес в манастира „Свети Георги“ се отслужва тържествена света литургия, а от 12:30 часа на площад „Димо Хаджидимов“ ще свири Оркестър за народно веселие със солисти Мария Христова, Николай Пиринлиев, Елена Шейтанова и „Огражденска четворка“.

Както ИНФОМРЕЖА писа, тържествата в Хаджидимово продължиха цяла седмица. През това време, освен срещите по футбол и турнирите по шахмат и футбол, се проведе голям концерт, в който участваха самодейните състави към читалищата в Хаджидимово, Копривлен, Абланица и Ново Лески.

Снощи гражданите и гостите на Хаджидимово отново се събраха на площад „Димо Хаджидимов“, за да присъстват на официално тържество, на което ги приветства кметът на общината – Людмил Терзиев.

В словото си той каза: „Нека запазим радостта и вълнението на този хубав ден, очакването за закрила от свети Георги, за труд, който ще ни носи радост и задоволство, за дни, изпълнени с обич и добруване!“

Тържеството беше открито от мажоретен състав с ръководител Люба Шопова. Концерт изнесоха „Фортисимо“ и „Тоника СВ“, след който площадът се озари от грандиозна заря.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK