Кръстьо Драгинов от ПМГ „Яне Сандански“ - Гоце Делчев е №1 в националния отбор на България по химия и опазване на околната среда

Кръстьо Драгинов от ПМГ„Яне Сандански” в Гоце Делчев Снимки: Личен архив

Единадесетокласникът Кръстьо Драгинов от ПМГ„Яне Сандански” в Гоце Делчев е безспорния фаворит - отличник и при проведеното подборно контролно определяне на състава на отбора на България по химия и опазване на околната среда, който през юли тази година ще представя страната ни на международната олимпиада в столицата на Грузия, Тбилиси.

Изключително оспорваното двудневно съревнование за определянето на участниците в международната изява в Грузия бе проведено на 2-ри и 3-ти юни в химическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Възпитаникът на едно от водещите училища в област Благоевград  - ПМГ ”Яне Сандански” в Гоце Делчев - Кръстю Драгинов се класира отново на първо място и така ревностният последовател на Менделеев получи заслуженото си място №1 в националния отбор по химия и опазване на околната среда.

В двудневното и напрегнато състезание участие взеха първите 10 ученика от 10 до 12 клас, класирали се на челните места на националната олимпиада в Ямбол тази година, сред които е и ученикът от ПМТ „Яне Сандански”, Кръстьо Драгинов. През двата оспорвани дни избраните десет първенци от страната, класирани на националната олимпиада в Ямбол тази година, правиха лабораторни експерименти, решаваха теоретични и изчислителни задачи.

Освен Кръстю Драгинов в националния отбор на България са още Борис Борисов и Любен Бориславов от Националната природо-математическа гимназия в София и Янислав Данчовски от математическата гимназия в Плевен.

През 2015 година Кръстьо Драгинов от ПМГ” Яне Сандански” в Гоце Делчев донесе златен медал за област Благоевград и заедно със съученичките си Нериман Топчиева и Екатерина Терзиева представиха повече от достойно Югозапада на 47-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда в Ямбол.

 

КОМЕНТАРИ

Светла12:23 - 09.06.2016
Браво! На фона на хилядите двойки от матурите! Гордост за училището и родителите! Успех на момчето!
CHICAGO21:02 - 06.06.2016
Браво,Неврокопски Златни Чада,желаем Ви,макар и от далеко-много,много Здраве и Кисмет,и още по високи резултати занапред.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK