Кристиян Вигенин: Вотът не може да чака ротацията

Снимка: БГНЕС

Ние искаме да защитим перспективите пред България, обяви той

Заместник-председателят на парламента и депутат от БСП Кристиян Вигенин заяви в студиото на БНТ, че БСП е инициирала вот, защото правителството симулира преговори с миньорите и енергетиците, като провежда политика, която не е в полза на българската енергетика.

Според него, вотът на недоверие към правителството е израз на несъгласието на опозицията с неговата политика, особено в сферата на енергетиката. Той заяви, че е наясно, че правителството едва ли ще падне, но това е крайната възможност на опозицията и тя би се обезсмислила, ако не реагира на натрупаните факти в българската енергетика.

"Ние искаме да защитим перспективите пред България, икономиката и да защитим развитието на една силна българска енергетика. Правителството и мнозинство със своите действия я убиват стъпка по стъпка. Протестът на хората не е за работните им места, а за перспективите пред България"

Той обвини управляващите, че са останали като "стена" пред исканията на протестиращите и са използвали красиви думи, докато са продължили с реализацията на своята политика.

Вигенин не пропусна и темата с помощта за Украйна, като обвини правителството, че въвлича България във войната, изпращайки оръжие на Украйна. Той заяви, че сега са изпратени "дефектни ракети", а по-късно ще бъдат изпратени и целите ракетни комплекси С-300, защото "ще се окаже, че не могат да функционират". Според него некомплектуването на армията ни се задълбочава, а вместо това управляващите продължават да изпращат оръжие. Той заяви, че трябва да се прави разлика между продажбата на оръжия и то не директно на Украйна и изпращането на българска техника и боеприпаси директно на Украйна.

Вигенин обърна внимание, че в последните месеци се наблюдава ескалация на конфликти, които на пръв поглед изглеждат замразени и започват да се размразяват - като Нагорни Карабах, а сега продължаващият с десетилетия конфликт между Израел и палестинците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK