Кримският мост е напълно възстановен 18 дни преди срока

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отворени за движение са всички четири платна

Кримският мост е напълно възстановен 18 дни предсрочно. Това става ясно от публикация в Telegram канала на руския вицепремиер Марат Хуснулин, цитирана от "РИА новости".

"Добри новини от пътните работници! 18 дни преди планирания срок напълно възстановиха Кримския мост отвориха за движение всички четири платна", пише Хуснулин. По думите му ремонтът е продължил по-малко от три месеца. Два увредени участъка са демонтирани и заменени с нови, като заради работата по първия е бил издигнат временен мост, а дейностите по втория са приключили само за осем часа. За двата участъка са били необходими 534 тона метални конструкции, а за пътната настилка са използвани над 360 тона асфалтобетон.

Първоначално беше предвидено движението да бъде напълно възстановено до 1 ноември. То бе спряно, след като през нощта на 17 юли Кримският мост бе атакуван с дронове, при което загинаха двама души. Движението по моста бе пуснато в реверсивен режим в следващата нощ, а на 14 септември лявата част на моста беше отворена. Експлозия на Кримския мост стана на 8 октомври 2022 г., когато три участъка на пътния мост се срутиха в резултат на експлозия на камион с ремарке, а железопътният мост също беше силно повреден. По-късно Украйна призна, че има участие и в двете атаки. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//