Криминално проявен, превозващ мигранти, се опита да прегази гранични полицаи

Снимки: ОДМВР, Бургас

Автомобилът му е спрян след преследване и употреба на стоппатрон

Около обяд служители от Граничен полицейски наряд, разположен около асфалтовата база край Маринка, подали сигнал със стоппалка на водача на лек автомобил „Мерцедес“ с видинска регистрация, който не се съобразил с полицейските разпореждания, подал газ към служителите на реда, опитвайки се да ги прегази, и увеличавайки скоростта, се включил в близката детелина. Вместо към Бургас обаче, водачът поел в посока Созопол, последван от граничния екип.

Подаден е сигнал до втори екип на „Гранична полиция“, намиращ се в района на парк „Росенец“, който успял да спре мерцедеса в района на кръстовище „Атия“.

Единият от граничните полицаи се приближил към автомобила, но водачът му отново подал рязко газ, насочил се към служителя, опитвайки се да го прегази, и потеглил към Черноморец. Граничарят възпроизвел със служебния си пистолет в посока на автомобила изстрел със стоппатрон, за да преустанови тръгването му. Изстрелът нарушил целостта на шофьорския прозорец, но въпреки това водачът потеглил. Неутрализиран е на около 200 м. преди разклона за Черноморец.

При счупването на шофьорския прозорец софиянецът получил леки повърхности наранявания в областта на лявата ръка. Прегледан е на място от екип на „Спешна медицинска помощ“.

В купето на автомобила са открити седем мъже, нелегално преминали границата на България, самоопределили се като сирийци. Същите са задържани и отведени в помещението за задържани лица към Гранично полицейско управление - Бургас.

Установена е самоличността на водача на автомобила – това е 54-годишен криминално проявен мъж от София. Констатирано е, че същият е неправоспособен водач / с отнета шофьорска книжка/, поради което  регистрационните номера на лекия автомобил „Мерцедес“ са свалени.

Софиянецът е тестван за употреба на алкохол от служители от „Пътна полиция“ при Районно управление - Созопол, като дрегерът дал отрицателна проба. Мъжът отказал тестване за употреба на наркотични вещества.

Задържан е за срок от 24 часа. Установено е, че две седмици по-рано, отново на Бургаска територия, 54- годишният криминално проявен мъж отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества или техните аналози.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK