Криминалисти разбиха пета оранжерия за канабис във Варненско

Снимка: ОДМВР - Варна

Майка и син са задържани в полицейския арест

Действията са осъществени вчера от служители от сектор „Наркотици“ на ОДМВР-Варна, след проверка на получена информация. В хода на операцията са предприети претърсвания на два апартамента в областния град, в които са установени помещения с изградени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа.

Иззети са 400 растения, в различен стадий на растеж, близо 2.5 кг суха тревиста маса – марихуана, както и техническото оборудване – лампи, напоителни системи, климатизация, торове и препарати. Само зелената суха маса е на стойност над 50 000 лева по цени на държаните органи, съобщават от полицията.

Задържани са майка и син – на 59 и 40 години, по случая  е образуваното досъдебно производство,  работата по който продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура Варна.

Припомняме, че от началото на месеца, в хода на специализирани операции за противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, бяха разкрити други три оранжерии – в имот в с. Млада гвардия и на адреси в два квартала на областния град. Иззетото количество само на марихуаната възлиза общо на 8 килограма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK