Красимир Каракачанов: Поклон пред героите от Илинден!

Уважаеми българи, уважаеми членове и съмишленици на ВМРО,

Днес се навършват 115 г. от трагичното и пламенно Илинденско-Преображенско въстание с тежки последици, което плати висока цена за своята непримиримост и родолюбие.

Масовото въстание, организирано от ВМОРО, е връхната точка на националноосвободителното движение в Македония и Одринско.

Илинденско-преображенското въстание е продължение на Българската национална демократична революция и то се смята за част от основата, на която се крепят нашата историческа памет, национално самочувствие и достойнството ни като нация.

Всяка година българи от три континента се събират и почитат паметта на героите в с. Смилево - родното място на Даме Груев.

Не може да бъдат забравени избитите, пролятата кръв, опожарените къщи и родните огнища. Въстанието показва на цялата европейска общност, че поробеното население не иска да търпи чуждото иго и гнет и продължава борбата си до извоюването на националната си независимост.

Поклон, дълбок поклон пред всички геройски загинали и нека почетем паметта им с китка цвете  пред техните паметници и паметни плочи!

 

Красимир Каракачанов

Министър на отбраната

Лидер на ПП "ВМРО-БНД"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK