Красавица от Татарстан стана „Мис Интернешънъл Туризъм” 2013

снимки: Община Банско

Конкусът Miss International Tourism 2013 се проведе в зимната столица на Балканите – град Банско. България за втори път е домакин на международния форум, чиято основна цел е да популяризира туризма в страната домакин. Той беше организиран от модна агенция Intersound и община Банско под патронажа на кмета Георги Икономов.

Маргарита Павлушина от Татарстан стана Miss International tourism, който се проведе от 17 до 22 март в Банско. Нейни подгласнички са Тифани Янг от Хонг Конг – I подгласничка, и Мила Ромевска от Македония – II подгласничка.Във финалната ТОП 5 класиция влязоха и Фани Ейшман от Франция и Елефтерия Митропулу от Гърция. Кметът г-н Георги Икономов връчи коронота на победителката. България беше представена от 20-годишната Вероника Стефанова, която учи политически науки и стана лице на Община Банско.

Сцената на зала“Никола Вапцаров“ беше пременена в бляскаво телевизионно студио за финалния гала спектакъл. Конкурсът започна с впечатляваща постановка на ансамбъл „Чинари“ и първото представяне на участничките в национални костюми.

Финалистките от 5 континента прекараха незабравима седмица в сърцето на Пирин, където имаха възможност да се потопят в уникалната атмосфера на Банско, да се насладят на българските традиции и обичаи. „Опитахме и най-вкусните ястия”, допълниха представителките на Китай и Хонг Конг.

Банско е много по-добро място за зимни спортове и прекарване на незабравима ваканция, отколкото много от най-известните европейски курорти, споделиха представителки на европейските страни по време на кръглата маса на тема „Туризмът – посланик на толерантността в глобалния свят”, която се проведе в община Банско под егидата на кмета Георги Икономов.

Момичетата споделиха не само впечатленията си от България като туристическа дестинация. Те се обединиха около идеята, че срещата с непознати места и култури, с нови хора е най-сигурният начин хората по света да стават по-толерантни към различията помежду си.

Всички красиви участнички напуснаха Зимната столица на Балканите, убедени, че престоят им в Банско ги е направил истински посланици на туризма.

 

снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//