Кралев ще посети първия мач при подновяването на футболното първенство

Снимка: Infomreja.bg

Министър Кралев в Пловдив за рестарта на Първа лига

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети първия мач при подновяването на футболното първенство в Първа лига. Кралев ще бъде на трибуните за срещата между отборите на “Локомотив” Пловдив и “Етър” Велико Търново, която ще се играе утре вечер (05.06) от 18:45 часа на стадион “Локомотив”.

Футболният шампионат беше прекъснат на 13.03.2020 г. заради епидемията от коронавирус COVID-19. Професионалните отбори у нас имаха позволение да подновят тренировъчен процес от 15.05.2020 г., след като министър Кралев утвърди предложената от Българския футболен съюз (БФС) Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. 

Спортният министър и екип на БФС, воден от и.д. президент на централата Михаил Касабов, проведоха разговор отностно предстоящото подновяване на срещите от Първа лига. Беше обсъдено актуализирането на правилата и противоепидемичните мерки, които ще бъдат спазвани по време на мачовете. На срещата Красен Кралев и Михаил Касабов решиха да разделят ангажиментите по посещението на първите два двубоя. Кралев ще бъде в Пловдив, защото с мача между местния “Локомотив” и “Етър” ще бъдат рестартирани спортните мероприятия със състезателен характер в България. Касабов ще изгледа на живо дербито между тимовете на “Левски” и “Лудогорец”, което също ще се проведе утре (05.06) в столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK