Крадци разбиха и ограбиха за една нощ магазини в Плетена и Брезница

снимка: infomreja.bg, архив
За втори пореден път в рамките на 5 месеца крадци разбиха и ограбиха хранителния магазин на бизнесмена Джеват Шекиров от сатовчанското село Плетена. Ударът е направен за времето от 21:00 часа на 8 февруари до 06:30 часа на следващия ден. Камерите са засекли крадците, щурмували търговския обект.
 
От магазина, който се намира в центъра на селото, са откраднати около 1 000 кутии цигари, ваучери за мобилни оператори, ваучери за храна и сумата от около 100 лева. Общата стойност на щетата възлиза на около 8 200 лева.
 
Втората извършена кражба е в търговски обект в гоцеделчевското село Брезница. Там кражбата е била извършена непосредствено  след тази в Плетена, а именно във времето от 21:00 часа на 8 февруари до 08:00 часа на следващия ден.
Освен около 40 кутии цигари, от магазина за хранителни стоки са задигнали моторен трион и хилти. Общата стойност на нанесената щета е около 1 200 лева.
 
И за двете крупни кражби в Плетена и Брезница са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 195, ал.1 т.3 от НК.
 
Припомняме ,че през месец октомври миналата година  в магазина на  Джеват Шекеров в Плетена бе извършена  кражба  за над  4300 лева. Краците буквално за 7минути, според записа на камерите, изнесоха от търговският обект 710 кутии цигари  различни марки, ваучери за предплатени услуги на мобилни оператори и 350 лева, оставени в касата. 
 
 Както ИНФОМРЕЖА писа тогава, крадецът и тогава бе засечен от камерите  в търговският обект на Шекеров,  но не бе разпознат защото е  бил маскиран с качулка. Полицейските спецове при разследването тогава установиха, че  в търговския обект е действал само един маскиран крадец, който е бил чакан отвън с автомобил. Местни хора свидетелстваха, че  същата вечер забелязали в непосредствена близост до обрания магазин в Плетена паркиран лек автомобил "Ауди", който не бил на местен жители.
 
Почеркът на кражбата в Плетена  през октомври и извършената преди дни в същия търговски обект, според разследващи и местните от селото, е един и същ и се предполага, че извършителите, след като не са били разкрити, са се върнали отново.
В последните месеци на 2014 година в Гоцеделчевско само за месец бяха извършени над 9 кражби от търговски и игрални заведения в селата Кочан, Горно Дряново, Дъбница и др. По същото време в началото на септември миналата година маскирани и въоръжени лица нахлуха на разсъмване и в гоцеделчевското казино „Жокер”, от където задигнаха от крупието 1200 лева оборот. 
 

КОМЕНТАРИ

ti20:40 - 16.02.2015
daite si my lineikata
ti20:58 - 11.02.2015
tova ne e lineikata
toi20:55 - 11.02.2015
agent KYPAR edna krajba nee otkril
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK