Ковачевски обеща да подаде оставка след промените в Конституцията

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Според него членството на страната му в ЕС е шанс, който не трябва да се пропусне

Македонският премиер Димитър Ковачевски обеща да подаде оставка, щом бъдат гласувани промените в Конституцията на Република Северна Македония.

Това предаде БНР, позовавайки се на интервю на Ковачевски пред местната телевизия "Сител".

Македонският премиер, който е и лидер на управляващия Социалдемократически съюз, подчертал, че в деня, в който ще бъдат приети промените в основния закон на страната му, той веднага ще подаде оставка, а след това веднага ще бъдат проведени предсрочни парламентарни избори.

Той предупреди за риск РСМ отново сама да блокира развитието си. По този повод даде пример с 2008 г., когато заради опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ, която отказва да се постигне споразумение с Гърция, РСМ не става член на НАТО.

Димитър Ковачевски добави, че той е готов да включи ВМРО-ДПМНЕ в управлението на страната, ако тази партия се съгласи да проведе необходимите реформи за започване на преговори за членство в Европейския съюз.

Според Ковачевски членството на страната му в ЕС е шанс и ако бъде пропуснат, република Северна Македония ще остане в компанията на Босна и Херцеговина и Косово. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK