Костадинов пита кмета колко са похарчени за 100 г. от освобождението и за Коледа

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съветник от БСП Емил Костадинов отправи питане до председателя на местния парламент Даниела Савеклиева относно направените от общинска администрация разходи за официални тържества.

Костадинов настоява за писмен и устен отговор Съгласно чл.108 и 109 и във връзка с чл.110 от „Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация”, чрез Вас задаваме това Питане до Кмета на общината д-р Атанас Камбитов, като искаме да получим писмен и устен отговори.

Във връзка с множество питания, постъпили от граждани към нас, общинските съветници от БСП, моля да получа отговор на следните въпроси, касаещи разходите за официални тържества и празнични мероприятия, организирани от направление „Култура” в общината:

1.Какви са разходите за организиране на честванията, посветени на 100-годишнината от освобождението на града ни от турско робство? Какъв е делът на общината, на спонсорите и какво е държавното финансиране?

2.Колко пари са похарчени за Коледните тържества в общината, в т.ч. от общински бюджет и от спонсори?

3.Какви хонорари са изплатени на гостуващите изпълнители, на какъв принцип са определяни те и ангажирана ли е била импресарска или рекламна агенция, която да се занимава с осигуряване и договаряне с певци, музиканти и артисти? Ако да, моля да оповестите името й?

4.По какъв начин е използуван наличния ресурс на бюджетните културни институции при организирането на празничните прояви в общината?

Предварително благодаря за Вашия отговор.

С уважение,

Емил Костадинов – общински съветник от БСП

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK