Костадин Паскалев: Исках да откажа Данчо от тотото

снимка: Георги Кожухаров, Дневник
Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев е имал същия ден, в който Йордан Динов беше застрелян, уговорена среща с него около 11 часа. Това казва той в интервю за "24 часа", пише БЛИЦ.

Срещата е била по молба на баща му – известният благоевградски акушер-гинеколог д-р Петър Динов, с когото Паскалев е близък приятел.

“Той ми е много добър приятел и беше притеснен от бизнеса на сина си. С Данчо съм имал среща веднъж преди 6 месеца, отново по настояване на баща му”, каза Паскалев, който беше на мястото на убийството минути след разстрела.

Бащата искал Паскалев да го убеди да не се занимава с хазарт. Смятал, че синът му засяга огромни интереси.

Паскалев отрича да е бил свързан с Динови по друг начин освен като приятел. “Категоричен съм, че нямам финансови отношения с Динови. Ще се боря докрай за правата си и няма да допусна министър Цветанов да прави внушения по мой адрес”, казва той и добавя, че макар да е гинколог, преди година д-р Динов му поставил точна диагноза и му спасил живота.

Костадин Паскалев е викан в полицията е дал показания по случая. Той самият разбрал за случая от брата на убития Йордан Динов. Казва, че е говорил с премиера Борисов и му е казал, че Цветанов използва случая, за а го окаля.

Междувременно във фейсбук се сформираха няколко страници и групи в защита на Йордан Динов. Една от тях, озаглавена "Истината за Данчо Динов", успя да събере близо 300 почитатели само за ден.

Ето и част от призивите в й: "Приятели, в събота 7 април 2012 в седем часа да се съберем пред паметника на Гоце Делчев. Да запалим свещи, да донесем цветя, снимки и спомени за Дани. Ще се чуем с някои от вас. Всяка помощ е добре дошла. Рилко и семейството на Дани са прекалено разстроени. Да им помогнем и да покажем, че не сме рая и няма да търпим да ни унижават!"

В специално създадено събитие в социалната мрежа "Свещ за справедливост в памет на Данчо Динов" се приканват всички близки и приятели на нелепо убития благоевградчанин на мълчаливо шествие след погребението му в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Georgi09:53 - 06.04.2012
Paskalev e svarzan s mafiata
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK