Косовски политици присъстваха на прием в българското посолство в Прищина

Снимка: Косова Прес

Той се състоя по повод Освобождението на България

Косовски политици, сред които премиерът Албин Курти, външният министър Доника Гървала и председателят на опозиционната партия Алианс за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай, присъстваха на прием в българското посолство в Прищина по повод Освобождението на България. 

„Заедно с премиера Албин Курти и министрите (на земеделието) Фатон Пеци и (на вътрешните работи) Джелял Свечля присъствахме на прием, организиран от посланика на България в Република Косово Христо Гуджев, на когото честитихме Освобождението на България“, написа днес Гървала във Фейсбук профила си.

„Република България е голям поддръжник на Косово в НАТО, Европейския съюз и международните организации. Съществува съвместно споразумение за укрепване на двустранните отношения в различни области от общ интерес, особено в сферите на сигурността, икономическия обмен, икономиката и стопанството, туризма и технологиите“, отбеляза Гървала.

Председателят на опозиционната партия Алианс за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай поздрави България по случай Деня на освобождението, предаде специално за БТА агенция КосоваПрес.

В профила си във Фейсбук Харадинай написа, че отличните отношения между двете страни са пример за приятелство и че България, като член на ЕС и НАТО, предлага постоянна подкрепа на Косово в интеграционните процеси.

„Отличните отношения между Косово и България са вдъхновяващ пример за сътрудничество и приятелство между двете страни. България, като член на ЕС и НАТО, непрекъснато оказва безрезервна подкрепа на Косово в интеграционните процеси. Днес в Прищина отбелязахме Деня на освобождението на България. По този повод на посланика г-н Христо Гуджев изразих сърдечните си поздравления за този важен за българския народ ден с надеждата, че много скоро Косово ще застане редом до България като член на НАТО и ЕС", написа вчера Рамуш Харадинай в профила си във Фейсбук, съобщава КосоваПрес. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK