Космонавтът Георги Иванов награди кюстендилски ракетомоделисти

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Първият български космонавт Георги Иванов връчи наградите на победителите в 13-ия национален конкурс „Космосът - настояще и бъдеще на човечеството”, организиран от Фондация „Еврика”. В София ракетомоделистите към Обединения детски комплекс-Кюстендил получиха най-много награди. 

Младият екип Александър Деников - Георги Александров, ученици в ПМГ „Проф. Емануил Иванов” спечелиха 1-во място в направлението „Ракетни горива”. Трета награда получи колективът Мартин Митков, Александър Деников и Томислав Скандалиев. За изработване на космически модели втора награда взе Томислав Скандалиев.

„Кюстендил се слави с най-добрата школа по ракетомоделизъм в България. Нашите кръжочници наред със спортно-състезателната дейност, участват и в изработването на любителски ракети. Голяма заслуга тук има Христофор Скандалиев, който е новото ръководно попълнение на школата. Заниманията с ракетомоделизъм изискват много труд и талант, но се отплащат с изграждане на дисциплина, новаторско мислене и сбъдване на смели мечти. Имаме и подкрепа от Община Кюстендил, ОДК, Съюзът на запасните офицери и сержанти от запаса и резерва и читалище „Зора”, сподели създателят и дългогодишен ръководител на школата Тонче Радков.

„Ние взехме най-много награди от всички участници от цялата страна и това беше подчертано на самото награждаване. Наградените проекти бяха презентирани пред публика на мултимедиа. Журито бе от представители на Института по космически изследвания към БАН, както и от ръководството на Фондация „Еврика”, уточни Христофор Скандалиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK