Корпус за бързо гърмене и ателие със символа на Благоевград сред атракциите в „Детски панаир“

Снимка: Община Благоевград

Над 40 културно-образователни инициативи ще бъдат включени в  тазгодишното издание на „Детски панаир“, което ще се проведе на 4 и 5 юни на площад „Македония“ в Благоевград. Съорганизатори на събитието са Фондация „Изиарт“ и Община Благоевград, а всички прояви за празника на детето са с вход свободен.

Работилниците ще се бъдат отворени в рамките на целия ден от 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Македония”, както и в Регионален исторически музей и Младежкия дом.

В рамките на панаира ще има работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Децата на Благоевград ще могат да научат интересни факти за света и природата в специално ателие по наука.

Едно от новите и най-атрактивни ателиета в програмата е Корпус за бързо гърмене – група млади химици, които ще направят страхотно шоу. Специално за Благоевград ще има и ателие, в което децата ще могат да оцветяват кончета - символа на Благоевград.

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

„Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория.  Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK