Корнелия Нинова: Ще решим проблема на съкратените миньори в Бобов дол

Снимка: Infomreja.bg, архив

С наши подписи бързо ще разгледаме промените в защита на съкратените миньори. Това мнение изрази в социалната мрежа фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й проблемът на миньорите е стар и не намира решение до ден днешен.

"Премиерът им обеща. Омбудсманът Мая Манолова внесе предложения, но още не е решен проблемът. Те се обърнаха с молба към БСП за помощ за разрешаването му и ние ще им помогнем", написа Нинова.

Тя сподели, че има внесено предложение за промяна в Кодекса за социалното осигуряване от ГЕРБ, но няма никакво движение по него.

"Подозираме, че това е умишлено, не се включва в дневния ред на комисия и в пленарна зала. Идва ваканция и въпросът ще остане за септември – октомври, а тези хора няма как да отговорят на условията за пенсиониране, съкратени са.

Ще съберем подписи и по Правилника за организацията и дейността на НС ще поискаме задължителното включване на този законопроект в дневния ред, първо на Комисията по труда и социалната политика, а след това и в пленарна зала.

Ще поискаме и гледането на първо и второ четене да бъдат в един ден, тъй като става въпрос само за един текст. Така ще можем да помогнем за решаване на проблема на съкратените миньори от „Бобов дол”, допълни в изявлението си Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK