Корнелия Нинова откри политическия сезон с гроздобер

снимки: БСП

Народният представител Корнелия Нинова откри политическия сезон с гроздобер над с. Ласкарево, община Сандански. Там тя се срещна с работници от няколко села и коментира важните теми, върху които БСП ще акцентира в работата си.

„Земеделието е изключително важен отрасъл за страната. Годината беше тежка. Земеделските производители пострадаха първо от градушки и наводнения, след това от суша. Напоителни системи на територията на област Благоевград не работят. Ще настоявам министър Найденов да отговори на въпросите ми, зададени през месец юни, ще изпълни ли обещанието си да компенсира хората за загубите, кога и с колко. Ще спрат ли безобразията в горите, ще осигурят ли дърва за зимата и на каква цена", заяви Нинова.

Тя определи образованието като друга важна тема за региона. Нинова напомни, че предстои обсъждане на Закона за предучилищното и училищното образование.

"В него има много спорни моменти. Ще предложа в рамките на бюджет 2013 намаляване на таксите за висше образование. В разговори с кметовете от областта ще уточня нуждите на общините от финансиране. Ще внеса техните искания под формата на предложения за бюджет 2013. Работни места и доходи - БСП ще предложи в Парламента увеличаване на пенсиите с 11 процента, еднократна добавка за пенсионерите от 150 лв., увеличаване на детските надбавки, минималната работна заплата да стане 350 лв., да не се увеличава от 01.01.2013 акцизът на някои горива, а напротив  - правителството да изрази позиция за неговото намаляване, както направи правителството на Франция", коментира още червената депутатка.

По думите й това е реална стъпка към намаляване цените на стоките в България. 

 

снимки: БСП
снимки: БСП

КОМЕНТАРИ

Стрип00:04 - 22.09.2012
Тая ошета всички партии и разпартачоса и продаде на безценица български предприятия, прибрала милиони под масата ,а сега тръгнала да кола. Я да си ходи по партийните купони да прави стриптийз и да не ни занимава грозната , тлъста пача.
Анко - обяснение05:16 - 11.09.2012
Веднага обяснявам какво съм имал в предвид. Политиците се делят на няколко основни групи: 1. Професионални политици - хора, които са завършили политология, занимават се професионално с политика. Това в България е рядко срещано явление, което обяснява защо държавата е в това положение сега. Говорим не за днешните упавляващи, разбира се. 2. Политици, които са станали такива заради облагите, които дава властта. Това е най-голямата група политици в България! Примери за такива има безкрайно много, няма да си губя времето да ги изреждам. 3. Политици, които са станали такива, за да помагат на хората безкористно, заради възможностите, които дава властта. Това е най-малката група политици в България! Една от причините за това е простотията, наречена "партийна дисциплина"! В превод - гласуваш не това, което е правилно, а това, което партията ти е решила да подкрепи на вота! Другата причина е, че рядко човек решава да се занимава с политика, само за да помага "на хората". Обикновено моето впечатление е, че причините човек да започне да се занимава с политика са основно две: 1. Понатрупал малко пари, "направил шия" и решил и той да стане политик 2. Търсене начин да понатрупа малко пари
Той16:18 - 09.09.2012
Иване,шиле краставо,що не одиш да се метнеш у Места,поне ще нахраниш веднъж рибите.Много ще тичате срещу Корнелия и пак не ще я стигнете! Идиот и кретн валтаджийский!
Ivan15:18 - 09.09.2012
Овца тапа, то бива популизам ама чак толкова, нека каже едно нещо дето е направила за тези 3 години

FACEBOOK