Корнелия Нинова от Кюстендил: На нас ни се иска сглобката да става разглобка

Снимки: Infomreja.bg

От БСП искат да се проведат избори две в едно, за да се спестят разходи

На нас ни се иска сглобката да става разглобка. Всеки ден дават поводи за такъв извод, защото виждате, че пазарлъкът за разделянето на държавата се усложнява. В началото беше 50 на 50 за регулаторите, а сега г-н Постоянство, имам предвид Бойко Борисов, постави 50 на 50 в министерствата. Казвам г-н Постоянство, защото когато ПП поискаха 50 на 50 регулатори, ГЕРБ се възпротивиха и казаха така не се прави.

След два дни предложиха и министерствата да се разпарчетосат. Не изглеждат добре нещата, очакваме и оценката на министрите, но този начин на управление и изобщо смисълът от такава сглобка води само до несигурност, нестабилност. Виждате, че няма никаква предвидимост какво ще се случи утре – какво да прави бизнесът, какво да очакват хората, постоянно има тревожни новини. Това обяви в Кюстендил лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че след 1 юли пада евтината нощна тарифа на тока. Цената на водата в някои области е достигнала 6 лв., мобилните оператори също „дерат кожите“ на хората с ръста от 9,5%.

„Ние в петък дадохме на всеки депутат по една молба да заведем заедно колективен иск срещу мобилните оператори. Очаквам да видя кой ще подпише такава молба, защото би било добър знак 240 депутати едновременно да сигнализираме съда срещу това неправомерно увеличение. Това е силен институционален знак, но до момента нямаме нито една молба подписана от депутати, освен от нас. Ще изчакаме до четвъртък и ще видим, но това е нашия начин да реагираме. Дали сме жалба и в КЗК. Нас ни интересуват такива неща, инфлацията, живота на хората, а те се интересуват само от разпределяне на порциите“, каза още Нинова.

Лидерът на столетницата заяви още, че държавата трябва да си е на мястото без да пречи на свободната инициатива, но да има регулираща и контролираща функция.

Нинова коментира и евентуалното провеждане на избори две в едно през юли. „Ние мислим, че е по-добре да има избори две в едно, за да се спестят разходи. Така и така ще имаме европейски избори, организира се целия процес. Всеки ден с оставането на тези хора се взимат погрешни и вредни решения за България и хората го усещат по ежедневния си живот“, категорична беше Нинова.

Тя уточни, че посещението й в Кюстендил е свързано редовните срещи, които са започнали с парламентарната група в страната. "Всеки понеделник се провеждат и на тях обсъждаме актуални политически въпроси и предстоящите Европейски избори. Срещата е работна, така да кажем. Сега с организацията в Кюстендил ще обсъдим местни въпроси и тревоги, които имат и ще видим с какво можем да помогнем за решаването им", обяви още лидерът на БСП и подчерта, че няма напрежение в партийната организация в областния град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK