Корнелия Нинова: Имате ли достойнство, г-н вицепремиер?

снимки: пресцентър БСП

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова призова вицепремиера Цветан Цветанов и председателя на групата на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев да й се извинят публично за обвинението, че е взела 150 000лв. бонуси.

Корнелия Нинова разпространи служебна бележка от "Булгартабак холдинг". В нея е описано, че като председател на УС на дружеството в периода 2005-2009 година, Нинова е получила близо 7 700 лв. бонус. По-голямата част от тях е дарила на различни социални институции.

„Повече от 12 милиона лева бонуси си раздали 6 министерства и 3 агенции през 2011г. Логично е управляващите да си върнат бонусите, които са взели”. Това заяви червената депутатка Корнелия Нинова в парламента. Тя напомни, че още вчера лидерът на БСП Сергей Станишев отправи същия призив, който днес Бойко Борисов със закъснение също повтори.

Нинова изрази съмнение, че управляващите ще изпълнят нареждането на премиера. „Не вярвам, защото мисля, че тези хора нямат морала да го направят”, отбеляза депутатът от левицата.  Според Нинова ГЕРБ са нарушили както закона, така и морала.

„ГЕРБ нарушиха закона за конфликт на интереси като получиха бонуси след 1 януари 2009г.”, аргументира се депутатът. Тя добави, че ГЕРБ нарушиха морала, защото в условия на криза замразиха доходите на хората, обещаха да не се облагодетелстват от властта, но на практика го направиха зад гърба на гражданите, без да искат сега прозрачно да обявят какво са получили.

 

КОМЕНТАРИ

тютюночерноработник08:49 - 01.03.2012
Ние 4-членно семейство за година работа с тютюна от 6 декара изкарахме 3 867 лв Тютюна засаждахме със шило и чакахме от бог дъжд за поливане.А тая на готово ги е взела парите .Сигурно и тя като бащицата Доган яко е консултирала.Кур на неянинова.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK