Контрабандни цигари, опаковани като подаръци, задържаха на Капитан Андреево

Снимка: АМ

Те са открити при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция

29 440 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция.

На 19.08. 2023 г. пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул- Букурещ. Водачът- турски гражданин и пътниците заявили пред инспекторите, че нямат лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране, съобщават от агенция "Митници".

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити три кашона, съдържащи 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за подаръци. След отваряне на кутиите се установява, че са пълни с цигари. Открити са общо 1472 кутии (29 440 къса) цигари, облепени с турски акцизен бандерол.

В хода на проверката се установява, че тютюневите изделия са собственост на шофьора на автобуса. На нарушителя е съставен акт за опит да пренесе през държавната граница тютюневи изделия без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили 21 382 580 къса нелегални цигари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK